Home Kolači JAFFA MAĐARICA: Neodoljiv spoj prhkih kora i dviju krema – od čokolade...

JAFFA MAĐARICA: Neodoljiv spoj prhkih kora i dviju krema – od čokolade i naranče

8742

JAFFA MAĐARICA: Neodoljiv spoj prhkih kora i dviju krema - od čokolade i naranče

Jaffa mađarica ili jaffa pita pravi je užitak za nepce. Svakako probajte ovaj recept i uvjerite se da je spoj prhkih kora i dviju krema, od čokolade i naranče, jednostavno neodoljiv!

Sastojci:

Kore:
▪ 450 g glatkog pšeničnog brašna TIP 550
▪ 100 g kristal šećera
▪ 1 prašak za pecivo
▪ 150 g margarina sobne temperature
▪ 1 jaje
▪ 1 dl mlijeka

Krema od čokolade:
▪ 3,5 dcl mlijeka
▪ 100 g čokolade za kuhanje
▪ 4 žlice kristal šećera
▪ 1 puding od čokolade
▪ 125g margarina sobne temp.

Krema od narančina soka:
▪ 3 dl sirupa od naranče
▪ 3 dl vode
▪ 2 pudinga od vanilije

Glazura:
▪ 150 g čokolade za kuhanje
▪ 4,5 žlice ulja

Priprema:

1. Mikserom pjenasto izradite margarin sa šećerom. Dodajte i 1 dcl mlijeka i još kratko izmiksajte. Na kraju pomiješajte brašno s praškom za pecivo i zamijesite glatko tijesto. Po potrebi dodajte još malo brašna ako Vam se bude lijepilo za ruke.
Potom, tijesto podijelite na 5 jednakih dijelova i svaki dio razvaljajte na papiru za pečenje, dimenzija 30×20. Kore pecite na 180°c/ 6-8 minuta. Čim rubovi počnu dobivati laganu boju, pečene su. Pečene kore ohladite.
2. Za pripremu kore od čokolade, u zdjelu dodajte 2,5 dcl mlijeka i 4 žlice šećera, u preostalih 1 dcl razmutite puding , te kada mlijeko zavri dodajte razmučeni puding. Kuhajte jedno 5 minuta dok se puding ne zgusne. Potom, sklonite s vatre i dodajte 100g čokolade i promiješajte da se čokolada otopi. Kremu ohladite, te u ohlađenu dodajte 125g margarina sobne temperature. Izmiksajte.
3. Za kremu od naračine soka pomiješajte 3 dcl sirupa od naranče i 3dcl vode. U zdjelu dodajte 4 dcl tekućine i stavite na peć kuhati, a u preostali tekućine razmutite 2 vrećice praška za puding od vanilije.
Kada tekućina zavri dodajte razmućeni puding te kuhajte dok se ne zgusne. Gotovu kremu ostavite da se ohladi dok ne bude mlako (ako se previse ohladi neće se moći razmazati!).
4. Još vam preostaje složiti kolač. Evo kako to treba napraviti:
Svaku kremu podijelite na dva jednaka dijela.
Stavite jednu koru za podlogu.
Na pravu koru rasporedite i ravnomjerno razmažite prvi dio čokoladne kreme, prekrijte da drugom korom, malo pritisnite rukama. Na drugu koru rasporedite i poravnajte 1 dio kreme od narančina soka, te te prekrijte za trećom korom. Na treću koru rasporedite 2 dio čokoladne kreme i dobro poravnajte. Na četvrtu koru nanesite 2 dio kreme od narančina soka, poravnajte i preklopite petom korom. Pritisnite rukama.
5. Za glazuru u zdjelu stavite 150 g čokolade za kuhanje i 4,5 žlice ulja. Stavite na peć da se otopi. Malo ohladite te prelijte preko kore.
6. Kolač ostavite da se dobro ohladi, najbolje preko noći.

Autoricu recepta i fotografije možete pratiti na Instagram profilu @sweet__saltyworld